Over mij

Buongiorno,

Mijn naam is Maureen Rijkers, 44 jaar en op dit moment woon ik in Mijdrecht, Nederland. Ik woon samen met 3 papegaaien en 2 geadopteerde katten uit Griekenland. Ik heb een leuke vaste baan als secretaresse. Leuke collega’s, leuk uitdagend werk, maar toch blijft het kriebelen om zelf te gaan ondernemen.

En waarom niet 1 + 1 = 2!

Werken als Virtual Assistant en een B&B runnen op Sicilië.

Tenminste dat is mijn droom om dit  te gaan combineren. De mooie Italiaanse taal ben ik al aan het leren.

Mijn droom is om een B&B te starten op Sicilië. Een prachtig eiland met veel cultuur en aardige mensen. In september 2017 ben ik hier 2 weken op rondreis. Als soloreiziger met een huurauto en een paar B&B’s die vooruit geboekt zijn. Spannend maar ook supergaaf! Tijdens deze reis gaat het steeds meer kriebelen en bij een van de mooie Agriturismo’s denk ik, ik wil dit ook! Een mooi huis, in een mooi zonnig land en genieten met zijn allen aan een lange tafel. Na mijn reis ben ik zo enthousiast dat ik Saskia Balmaekers van Ciao Tutti mijn droom vertel. En wat wil het feit, diezelfde week begint er een opleiding bij de DroomplekAcademie waar zij mij naar verwijst. Mijn Gouden Gasten Concept. Ik ben er zonder twijfels ingesprongen en wat een mooie ontdekkingsreis!

Ik wil de wereld een beetje leuker maken, door mensen blij te maken, mensen te verzorgen, te organiseren en mensen bij elkaar te brengen.

“Zorg dat de gast het bezoek ziet als een cadeautje. Daarmee creëer je een voorsprong op de concurrentie.”

Deze droom sluit hiermee ook heel erg aan op mijn wens om als Virtual Assistant te werken voor andere B&B’s. Daar kan ik ook weer veel van leren. Ik wil namelijk hun website weer op de kaart zetten. Optimaliseren en aanpassen aan de huidige eisen die jouw ideale gast stelt en hiermee zorgen dat ze weer bereikbaar en zichtbaar worden. Of als iemand net begint met zijn of haar B&B, daar een mooie website voor bouwen.

Ik kan het volgende aanbieden: website bouwen en beheren, optimaliseren van je website met de juiste content en foto’s. SEO (search engine optimisation); zorgen dat deze er goed uitziet qua content en foto’s. Social media inplannen en bijhouden. Installeren van een channelmanager. Mooie foto’s van een B&B en omgeving zeggen vaak ook al heel veel, dan hoeft er minder tekst bij te staan. Ik ken een goede fotografe die speciaal foto’s maakt voor B&B’s. Mochten er nieuwe foto’s gewenst zijn, dan zal ik haar hiervoor inzetten.

Fantastisch toch? Een VA en tools het werk laten doen, dus meer tijd voor andere leuke dingen!

Als B&B’s bij meerdere boeking sites ingeschreven staan, dan is het overzicht ook al een stuk moeilijker en kost het veel tijd en werk om dat in te kloppen. Terwijl er channelmanagers zijn die alles van die diverse boekingssites voor jou bij elkaar zoeken en zorgen dat er geen dubbele boekingen zijn. Daar hoef je niets meer voor te doen. Fantastisch toch? Een VA en tools het werk laten doen, dus meer tijd voor andere leuke dingen!

ZZP bedrijven

Kleinere ZZP bedrijven wil ik ook graag ontzorgen. Meedenken over bepaalde zaken. Andere ondernemers zoals jij werk uit handen nemen.  Lekker stoeien met zaken waar jij gewoon de tijd niet voor hebt maar ook echt niet leuk vindt om te doen.
Zaken zoals: e-mail beheer, afspraken inplannen, editorials doen, reizen boeken, dingen uitzoeken. En wellicht nog meer waar jij eigenlijk geen tijd voor hebt. Ken ik een programma of tool nog niet, dan duik ik hier graag in. Heb ik er echt geen verstand van of ben ik even bezet, dan verwijs ik u graag door naar een van mijn andere VA collega’s.

Voldoening, groeien en uitdaging!

Dit is wat mijn werk zo ontzettend leuk maakt en voldoening geeft!  Mensen weer blij maken met hun B&B of bedrijf. Dat ze minder tijd kwijt zijn aan randzaken en dus meer tijd hebben voor hun passie, gasten en gezin. Misschien zelfs wel kunnen groeien!

Een beetje lang verhaal hoe ik hiertoe gekomen ben om een eigen VA business op te starten maar het is belangrijk dat wij elkaar iets beter leren kennen en van beide kanten de passie en doelen zien.

Ik hoop jou snel te ontmoeten voor een fijne samenwerking!

Ga jij de uitdaging aan?